Aanmelden
Voor en nazorg besnijdenis – volwassenen2021-12-05T22:45:39+00:00

Voor en nazorg besnijdenis – volwassenen

Afspraak maken
Marketing Expert

Bel ons voor informatie of voor een afspraak

ma t/m zo tussen 9:00 – 17:00

Wij staan voor u klaar.

Customer Retention Is The Cornerstone

085-800 03 10

Medicatie voor- en na de besnijdenis

U mag geen koorts of diarree hebben voor de besnijdenis, (tenminste 3 dagen). Voorzorg maatregelen voor de besnijdenissen:

  • 1 uur voor de ingreep paracetamol nemen
  • In de besnijdenispraktijk krijgt u verdovende créme zodat het verdovingsprikje niet gevoeld wordt.
  • Na de ingreep zal u een pijnstilling schema meekrijgen zodat ook de nazorg zo veel mogelijk pijnvrij is.

 

Nazorg en pijnstilling

De genezing verloopt in de meeste gevallen zonder problemen. Om zwelling na de besnijdenis te voorkomen wordt door ons vanaf de eerste dag het dragen van twee strakke onderbroeken geadviseerd. De eerste onderbroek wordt tot halverwege de penis opgetrokken en de tweede geheel overheen zoals gebruikelijk. Met deze methode zal de zwelling minder worden en geneest de wond sneller. Er wordt als pijnstilling paracetamol 1 gr en ibuprofen/Neurofen geadviseerd gedurende 48 uur. Ca. na 6 weken is wond van de penis genezen. Bij nachtelijke of ochtenderectie kan penis gevoelig zijn. Het is belangrijk dat de patiënt vanaf de tweede dag na de besnijdenis, na verwijdering van het drukverband, elke dag onder de douche gaat, waarbij de besnijdeniswond goed wordt schoongespoeld gedurende 5-7 dagen ca. 10-15 minuten. Daarna droogdeppen en zoals geïnstrueerd een drukverband aanleggen.

Problemen na besnijdenis (complicaties)

Een besnijdenis is een chirurgische ingreep en er kunnen in sommige gevallen complicaties voordoen. De volgende problemen kunnen optreden:

 

Nabloeding kort na de besnijdenis

Op de dag van de besnijdenis of de dag daarna kan een nabloeding optreden.
Enkele druppels bloed is normaal. Maar als het druppelend bloed niet vanzelf stopt, dan kan de eerste 48 uur na de besnijdenis dag en nacht contact worden opgenomen met de dienstdoende besnijdenis arts. Afhankelijk van de ernst van de bloeding zal er een behandelvoorstel besproken worden. Als twee dagen na de besnijdenis een milde bloeding optreedt dan is ons advies om contact op te nemen met onze nazorg nummer voor instructies.

 

Toename zwelling ondanks goede nazorg

De wond van de besnijdenis kan na enkele dagen ontstoken raken met als gevolg roodheid en zwelling, zonder koorts. Dit is een milde ontsteking welke door spoelen onder de douche van zelf geneest.

 

Toename zwelling ondanks goede nazorg met pijn/koorts

Een pijnlijke zwelling met of zonder koorts kan aanwijzing zijn voor een bacteriële infectie waarvoor antibiotica behandeling noodzakelijk kan zijn. Bij deze klachten kunt u contact opnemen met de dienstdoende besnijdenisarts.

 

Wijken van de wond

Soms laten al vrij snel na de besnijdenis een of meer hechting(en) los, waardoor de wond kan gaan wijken. Dit komt meestal door een nachtelijke erectie. Dit is niet erg, de wond sluit vanzelf weer, omdat de wondranden naar elkaar toegroeien. De genezing duurt ca 6 weken afhankelijk van ernst van de wijkende wond. Bij deze klachten kunt u contact opnemen met de dienstdoende besnijdenisarts of nazorg telefoon

Zeldzame complicaties

  • Snel uitbreidende ernstige infectie van de huid van de penis en de balzak
    (gangreen van Fournier),
  • Een vernauwing van de opening van de plasbuis
  • Een beschadiging van de eikel
  • Het ontstaan van een verbinding tussen plasbuis en de huid. We verwijzen met dit boven bestaande problematiek naar het ziekenhuis uit uw regio.

Informatie over besnijdenis – volwassen

Volwassen? Lees op deze pagina de nodige informatie

Naar pagina

Noodnummer bij complicaties

Spoedgeval na de besnijdenis? Op deze pagina vind u alle nodige informatie

Naar pagina

Veel gestelde vragen

Hoe verloopt de normale genezing?2021-11-03T09:55:48+00:00

De genezing verloopt in de meeste gevallen zonder problemen. Als na de besnijdenis de verdoving is uitgewerkt, dan kan er napijn optreden. De jongen kan dan wat huilen. Dit gaat vanzelf over. Belangrijk is dat de ouders hun kinderen geruststellen. Dezelfde dag na enkele uren spelen de jongens weer. Bij een normaal herstel, zal de wond binnen 2-6 weken genezen.

Blauwe verkleuring bij de huid2021-11-03T09:56:53+00:00

Soms wordt de huid van de piemel of de balzak blauw na de besnijdenis. Er is dan sprake van een bloeduitstorting. Dit ontstaat wanneer er bij de verdoving door een bloedvaatje is geprikt. Zo’n bloeduitstorting is niet erg, doet geen pijn en verdwijnt vanzelf na één tot twee weken.

Geel laagje op de eikel?2021-11-03T09:58:04+00:00

Tijdens de genezing komt vaak een wit-geel laagje op de eikel. De eikel kan rood en vurig uitzien. Dit komt omdat de arts vóór de besnijdenis de voorhuid geeft losgemaakt van de eikel, hierdoor kunnen oppervlakkige schaafwondjes ontstaan.
Onder het gele laagje is de eikel aan het genezen, zoals een schaafwond geneest onder een korstje. Na 10 tot 14 dagen zal de eikel er normaal uitzien.

Mag ik pijnstilling geven?2021-11-03T09:58:42+00:00

Pijnstilling met Paracetamol is de eerste twee dagen na de besnijdenis nodig. De dosering is afhankelijk van het gewicht van uw zoon. Wij adviseren u met nadruk om het te geven. Als de jongen daarna nog pijn heeft of huilt, dan kan Paracetamol gecombineerd met Neurofen drank nog gegeven worden.

Mag mijn kind baden?2021-11-03T09:59:38+00:00

Baden bij klem methode –
Het is heel belangrijk dat de jongen vanaf de dag na de besnijdenis, elke dag in bad of onder de douche gaat gedurende 20- 30 minuten zonder zeep of shampoo. Daarna afdrogen of droogdeppen, vooral veel laten luchten. Het baden moet u continueren tot dat de klem afvalt.

Baden bij weefsellijm –
Het is heel belangrijk dat de jongen vanaf de dag na de besnijdenis, elke dag in bad of onder de douche gaat gedurende 5-10 minuten zonder zeep of shampoo. Daarna afdrogen of droogdeppen, vooral veel laten luchten. Het baden moet u continueren tot dat de wond helemaal genezen is.